måndag 29 december 2008

God fortsättning & the final countdown...

Jag hoppas att julen varit bra för alla och envar och att tomten var av den snällare sorten. Samt att hälsan stått er bi. Själv har jag de senaste dagarna dragit på mig den så allmänt förekommande kraxigheten, så harklingarna duggar tätt. Men oftast är det väl så att dessa åkommor infinner sig samtidigt som ledigheten. Får bara hoppas att krassligheten försvinner med det nya året.
Ja, just det. Det drar ihop sig till nytt år och nya möjligheter. ( Att det blir ännu ett ljus på tårtan kan vi ju prata tyst om...). För den som vill piffa upp hemmet lite inför nyårsfesten kommer här lite tips från Cosy. Till exempel den här fina girlangen i silvermetall från svenska Dixie:


Girlangen med små blommor är ca 2,5 lång och kan böjas och formas enligt önskemål. Kan tex användas som dekoration på festbordet eller klippas i lämpliga längder och snurras runt ljus eller dyl. Tack vare materialet kan girlangen sparas till en annan gång bara man lindar upp den på en pappskiva tex.

Till festen kan det vara festligt att använda placeringskort om man är flera gäster eller små skyltar med namnen på rätterna om man har vridit till nåt extra exotiskt. Då kan de här små korthållarna i fattigmanssilver komma väl till pass:

De här finns dessutom i Cosys reahörna så nu får du dem med 30% rabatt. (Välkommmen att bekanta dig med reahörnan förresten!)

Sen kanske det viktigaste av allt inför nyåret: tiden. Strax innan jul fick jag in en del nya stora klockor, bland annat dessa:


Klockor med gammaldags look och med fungerande pendel. Kom bara ihåg att sätta i ett batteri så att ni inte missar tolvslaget! ( Ni minns väl hur det gick för Mr. Bean på nyårsafton?).

Med dessa enkla rader vill jag önska alla mina vänner och kunder ett riktigt Gott Nytt År! Nya tag nästa år med vackra nyheter i Näsbys mysigaste affär!

fredag 12 december 2008

Bloggtips!

Jag tänkte idag ge tips på en blogg som är väl värt ett besök ifall ni inte redan hittat den. Och eftersom jag är legitimerad, auktoriserad Cult Design återsäljare (åhå, det där for väl lite i överkant...) är det ett privilegium att tipsa om Cults egen blogg. Där ges mycket tips och knix och man får många fler användningsmöjligheter än man trodde var möjligt åt Cults produkter.
Tänkte här visa några bilder från den bloggen.


Först en uppsättning med tomtar. Många av er har säkert Cults "platta" för tre värmeljus. Här har man satt ett lykthus i mitten, två tomtemanschetter och några små lösviktstomtar runtomkring. Och vips har man fått en hel tomteby!

I tomteserien finns också de här fina glöggmuggarna med fat till. Till vänster en högre "platta" för ett ljus med samma manschett som ovan.Här en annan variant till glöggmuggen. Små minijulstjärnor placerade i muggen. Väldigt effektfullt eller hur?
Ännu mera tomtetema. Till vänster samma "platta" igen med tre juliga manschetter. En polkagris randig och en julröd och den tredje får fantasin tänka ut. Bakom en kul grej. Den består av små förvaringsboxar i kubserien, lämpliga tex. för bitsockret. Här är de lite i hatten då de fått på sig pigga små tomtehattar. Efter jul tar man bara av hatten och kan använda kubskålen till sockret, topspinnar gem eller annat smått å gott. På bilden till höger en vas i "plattserien". På bilden en julig manschett och så har amaryllisen fått bli en snittblomma. Snyggt inte sant? Och byter man ut manschetten mot en annan får det hela ett helt annat utseende!Sen lite annat också. Den här serien heter paradis och på bilden finns de mindre lyktorna. Som ni ser kan man bygga ihop ett enhetligt mönster av flera lyktor bredvid varandra. Med de högre täckta lyktorna kan man också göra det samma. De högre lyktorna finns i svart och vitt. Och visst är det bra då man får julklappstips för flera år åt samma person? En eller två lyktor per år och flera jular är räddade!


Boxserien. Till vänster frukostsettet. Knäckeboxen och en box för te tex. I samma stil finns också muggen. På bilden till höger en "platta" igen för ett ljus och boxar. Tyvärr har jag inte den boxen med bitsockret i utan endast en lägre variant.
Här en annan variant av boxen, sparboxen. Här placerad tillsammans med en krukväxt på en bricka. Till höger förvaringsboxarna igen, pastaburken bredvid en kruka med färsk spenat. Och så muggen.
Hjärtan kan man inte få för mycket av, passar till alla årstider. Här en kruka i serien smycka med ett magnethjärta på. Till vänster en högre "platta" med en kärleksmanschett och ett rött ljus. Allt inramat med en svart bricka i trä. Snygg helhet!Och till sist denna underbara diskbänk. Till vänster en serie som kallas vinkel som jag kommer att ta in efter jul. I dess vrå passar alla kuber in, här är det samma kub som på bilden ovan har på en tomtehatt. Till höger en kombination av diskmedelspump, tvålpump och ett ljus. Snyggt!

Kombination ja. Det är väl ledordet för Cult design. Allt kan kombineras enligt eget tycke och smak. Tyvärr kan det vara lite svårt att få rum med alla kombinationer i butikshyllor, men Cults blogg är en guldgruva då det gäller att få nya tips. Surfa gärna in där och låt dig inspireras. Adresen är www. cultdesign.se. Klicka sedan på blogg. På hemsidan finns också en "lekhörna" för oss med barnasinnet kvar. Där kan man hemma i lugn och ro plocka ihop sin egen kombination på en bricka. Ha det så kul i lekrummet!

onsdag 10 december 2008

Nya grejor...

Tisdagen innebar två nya leveranser hit till Cosy. Först kom en hel del från Madam Stolz och senare mot kvällskvisten en stor låda från svenska Affari. Bland annat detta:En vacker kruka i nät, perfekt för vårens lökväxter ( jojo, vi är nog snart där!)


En välkommenkrans i rotting. Den har jag haft av förr men den har nog varit slut en längre tid nu.En gosig rosa gris från Maileg. Lotta på Bråkmakarkänsla, eller hur?En fågelbur i trådslöjd. Perfekt för dekoration, tex för ett ljus eller en krukväxt. Finns i två storlekar.

Och en korg för äggen, lite tidigt kanske med tanke på påsken, men visst äter man ju ägg året runt.

måndag 8 december 2008

He je räidit ti tal närpes!Idag kom årets julklapp: boken kva säir di? En bok åp närpes fö ti jälp ut helsingfåscharen å sombäl ar. Eller med andra ord en närpesisk- svensk ordbok med CD. En oumbärlig hjälp om man vill förstå vad man säger i Närpes! Kommer snart också på webshopen. Pris 23 €.

Sent ska syndaren vakna...

heter det visst. Eller syndaren och syndaren.I mitt fall är det snarare slöfocken. Jag har i en månads tid tänkt att jag i butiken ska ha en avdelning "dagens julklappstips", en typ av julkalender alltså. Sen skulle jag också överföra samma grejor till bloggen. Döm om min förvåning då jag i går konstaterade att det var 7.12 redan, dvs att man redan SKULLE HA ÖPPNAT sju luckor. Lite sent ute alltså. Därför tänkte jag nu göra nåt som är väldigt big no-no. Dvs ÖPPNA FLERA LUCKOR SAMTIDIGT! Helt otroligt. Tur att min treåriga son bara kan läsa en enda bokstav ( "ett streck upp, ett streck upp och ett streck i mitten" Ni fattar va? Bokstaven H som i Hugo!) , för skulle han läsa detta skulle han nog bli förtvivlad. Vi har hemma haft lååååånga diskussioner om varför man bara får öppna en lucka i gången i chokladkalendern! Och nu går mamma och öppnar flera luckor på en gång. Ofattbart! En helt okonsekvent mor!
Nåja vi låtsas inte om det nu utan trycker på rewind knappen och inbillar oss för ett par sekunder att det är den 1.12 - 7.12. Ok? Även dagens lucka finns där. Julkalendern hittar du i marginalen...

onsdag 3 december 2008

Host host...Host host... Ursäkta mig, men det dammar så förskräckligt här nu just. Orsaken till det är att jag nu ska ta ner mina franska kunskaper från hyllan då jag tänkte berätta om ett av mina julpapper jag har. (Konstigt att det kan damma så här om nåt som inte använts sedan 1991...)
Mina s.k. franska kunskaper tänkte jag använda till att översätta texten på pappret från Ib Laursen jag har. Ok. Jag försöker:

Lilla jultomten

Det är en vacker natt vid jul
Snön omfamnar hans vita rock
och ögonen lyfts mot himlen
Vid knäna de små barnen
Före ögonlocken stängs
en sista bön

Tja, typ. Min forna modersmålslärare skulle säkert ha ett och annat att kommentera om min svenska. Vad franskaläraren tänker vågar jag inte ens sia om. Men ni ser ju säkert scenariet framför er med tomten och barnen och snödrivorna och hela köret. Lite stör den där vita rocken mig men blanc ÄR vit på franska. Olika länder olika seder kanske.

tisdag 2 december 2008

Äntligen!


Jag säger precis som Gert Fylking på Rix-FM: Äntligen! Äntligen kom mitt glögg som varit på väg från Sverige sedan mitten av oktober! Eller egentligen var det en helt ny sändning som kom då transportbolaget med tre bokstäver har slarvat bort mina ursprungsgrejor. Hur som helst, glöggen är på plats och den har en jättefin flaska, klar att ge bort till någon. I samma serie finns också en kolsyrad enbärsdricka åt dem som gillar den smaken:Också några skojiga minimorotsmarmelader kom, i tre olika smaker: krusbär-kanel, hjortron-whisky och apelsin-citron-konjak.


I dag på eftermiddagen kom också en restorder från Madam Stolz och Maileg, bland annat den här söta grisen i trä, lämplig för ett litet ljus:Små hjärtan i fattigmanssilver kom också i set om tio i en påse. Efter noga övervägande tog jag beslutet att sälja dem i lösvikt i stället för då bli priset endast 0,95 € st. Ett fynd alltså! De här små kulorna i fattigmanssilver blir jättefina för julens fester:

Upptill kan man sticka i en lapp och på så sätt kan dessa användas vid bordsplaceringen. Och visst kan man fästa ett snöre i öglan också och få en söt liten boll.


Även det här fina glaset för ett värmeljus kom in idag som rest. I morgon eller senast på torsdag borde jag få mera saker till gottehyllan, bland annat väntar jag några sylter med spännande smakkombinationer. Och på söndag blir det smakprov! Om det är de här syltorna som står i tur har jag inte riktigt bestämt än, men något gott blir det i allafall! Vi hörs!