lördag 30 maj 2009

Grattis!Grattis till examen alla forna elever. Hoppas att ni alla får ett långt och skönt sommarlov. Samma hälsningar också till mina gamla arbetskamrater!

tisdag 26 maj 2009

Cosy Living har övergått till sommartid!Från och med denna vecka är det sommartid som gäller på cosy. Det betyder att butiken har öppet en timme längre på vardagskvällarna, måndag fortfarande stängt.
Alltså:

tisdag- fredag kl. 10- 18
lördag kl. 10-14
måndagar stängt

fredag 22 maj 2009

Kusinerna


I går kväll fick då kusinvitaminerna Madeleine, Hugo och A träffa varandra för första gången.Lite spännande var det nog då t.om vår busunge Hugo var andäktig. Han var riktigt upprörd i dag morse då vi inte skulle fara idag. Han har ju en massa konster och traktorer att visa honom ju! Men nu får han nog ge sig till tåls nån dag.

Våren rullar på, visst är det härligt då det börjar grönska( ok inte för pollenallergikerna kanske), det här är nog absolut den bästa tiden på hela året. Lite sol ibland då är allt perfekt. Tänk vilken lycka att få bo i ett land med fyra årstider!

tisdag 19 maj 2009

Där satt den!


Flaggan i topp
det blev en med snopp!

I natt blev jag moster, vid halv tre tiden ca. En liten kille blev det. Eller så värst liten var han väl inte, drygt 3,7 kg och 51 cm. Jag var riktigt spänd innan det var klart. Kunde inte sova. Så det var riktigt skönt då meddelandet kom vid halv fem tiden. Och jag vet vad han ska heta. Men det säger jag inte utan föräldrarnas tillstånd...

Nu skulle det ju vara kul att få fara och titta på underverket,för in på BB kommer man ju inte varje dag.Det var tyvärr lite dålig tajming. I kväll har Madeleine en fotbollsturnéring. Det må erkännas: Det här med fotboll är nog inte min grej. Jag tycker att jag gör det bra då jag fattat att det är två lag som springer åt var sitt håll. Och jagar en boll. Sen får man hoppas att man hurrar vid rätt tillfälle. Men barnen ska uppmuntras då det gäller fysisk aktivitet.
Sen i morgon är det fest vid eftiseteftisbarnen uppträder med en Muminpjäs. Där kommer Madeleine att dansa som"havet". Spännande. Så då blir det ingen BBresa heller. Vi får väl nog vänta till på torsdag och då har de säkert kommit hem igen, med tanke på överbelastningen där i maj i månad. Men han är ju nog relativt "ny" på torsdag med, så det ser vi fram emot!


måndag 18 maj 2009

Vipera berus


heter den rackare på latin som förstörde min idyll vid sommarstugan på söndagseftermiddagen. Synd var det för det var ju en härlig dag. Mer känd är väl eländet som huggorm på svenska. Och det må sägas: Finns det nåt jag har respekt för/ hatar ( läs: är rädd för) så är det just huggormar. Hujedamej.
Jag skulle i all skönan ro jobba med en rabatt vi ska anlägga ( eller rabatt är väl att ta i, det är fråga om några Hansarosor) längs med en landgång vi gjorde i fjol. Runt dessa ska det då sättas små runda sjöstenar. En del av påsarna inhandlades ifjol och de har då "legat till sig" på gräsmattan över vintern. Jojo, kombinationen fuktiga stenar i en plastsäck och varm sol. Paradiset för de små rackarna. Mitt i allt då jag stod och påtade i jorden såg jag att det ringlade en bit bort. Och jag skriker i högan sky. Blodet stannar och kroppen går i off-läge. Min son är vid stranden några meter bort och undrar förstås varför jag skriker så förtvivlat. Då gäller det ju att visa sig kolugn inför sitt barn och låssas som om man har läget under kontroll. "Ojoj Hugo, det är en orm, kom hit får du se". "Mamma ska jag döda den med spaden?" ( en sån där plastspade ni vet). Han genomskådade mig direkt och skulle ställa upp för sin gamla mor. Nej tack superhjälten jag tror vi hoppar över det. Då far eländet in under terassen. Ormen alltså, inte Hugo. Hemska tanke. Tänk om den BOR där? Och bildar familj? Gudars skymning.
Efter en stund kommer den ut på andra sidan i lugn och maklig takt. Sen kommer chock nummer 2. Jag har alltid levt i den tron att huggormar hatar myror och intill landgången i fråga finns en mäktig myrstack som jag har varit stolt över. Men se nu drar eländet vidare, ca en meter i från stacken. Så mycket hjälpte den. Myrorna kittlade säkert den under magen, men den var lika nöjd i alla fall.
Då blodet så småningom började cirkulera igen rusade jag in och stängde alla terassdörrar( vi har en i varje väderstreck...) och satte mig ner för att googla. Jag hoppades och hoppades att det var en snok för jag tyckte att den såg så smal ut. Men det måste nog ha varit en svart huggorm. Enligt faktasidorna skulle man se på om det fanns några gula fläckar i nacken och om ögonen var runda eller ovala. Just ja. Sånt tänker man ju nog på då hjärnan är utan syre...
internet finns det många sidor om dessa kräk, jag menar kräldjur. En av de värre i mitt tyckte var nog en som visade mysiga bilder på huggormar. Så värst Cosy vill jag nu inte påstå att de är. Och nej. Det är inte jag som tagit bilden på ormen ovan. Den är hämtad från Kolmårdens hemsida. Och just på sådana ställen kan huggormarna just vara, i djurparken av olika slag. Och inte i min trädgård!

fredag 15 maj 2009

Dagen D

Jaha lilla kusin. Då var det dags. Vi väntar på dig!

torsdag 7 maj 2009

Rosor äro röda...

violer äro blå smultron äro söta min mor likaså....

Hur många känner inte igen denna standardvers på morsdagskortet? Åtaliga är de kort jag knåpat ihop under speciellt lågstadietiden med just denna lilla vers. Men den obligatoriska rosen på. För morsdag och rosor hör onekligen ihop. Tänkte här tipsa om en ros som håller sig lite längre än den vanliga:Cult Design har en serie som heter just Rosa, som består av krukor och ljusstakar i vitt, svart, rosa och en mycket fin limegrön.En pigg serie.
På Cosy finns också mycket annat som kan glädja mor nu på söndag. Även många saker som kan räknas till kategorin nyttigheter som räcker länge. Jag tänker då på Cosys stora urval av tvålar och annat luktagott :

Här en flytande organiskoch ekologisk dusch- och badtvål från franska Loranthique. Den innehåller arganolja, som är extra mjukgörande för kroppen.Den kommer förpackad i en fin gammaldags jutvävspåse.Av samma producent finns också några andra underbart doftande tvålar :
Doftar från vänster hallon/svartvinbär, fresia , iris/pensé. Mmmm.

Eller varför inte kombinera tvål och ros?Badrosor som löser upp sig i vattnet. Kan också användas så att man nyper av ett blad i gången och använder den som "vanlig" tvål.

Badkakor, också de löser upp sig i vattnet. Eller så är de nu vackra att "bara" titta på.

Och visst finns det många prylar också på Cosy som säkert faller mor i smaken, här följer ett litet collage. Jag låter bilderna tala för sig själva:


Var rädd om mor och skäm bort henne lite! Det är först då jag på sätt och vis har mist min mamma som jag har insett hur mycket hon egentligen betydde och skulle ha betytt i kontakt med de egna barnen. Mor lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen!

måndag 4 maj 2009

I väntans tider...Ingenting är som väntans tider, heter det ju. Och just nu går jag i sådana tider. Och nej. Det är inte jag som ska ha barn igen även om man kunde tro det om man ser på min kroppshydda. Den är nog uppbyggd på alldeles för många godsaker. Nej jag ska bli moster och beräknad ankomst är 15. maj. ( Mycket bra val av föräldrarna tycker jag eftersom det är min namnsdag...) Jag tycker att det ska bli kul att bli moster. Då får man liksom ta de roliga bitarna. Inga sömnlösa nätter och griniga morgnar. Bara en massa lull lull. Och om barnet blir missbytt då man sitter och gullar med det och börjar tjura får man bara säga: "Åhå blev du lessen. Gå till mamma nu...( hämnden är ljuv...)". OK. Jag måste väl sträcka mig till att byta några suspekt stinkande blöjor eftersom mostern till mina barn hamnat ut för det ett otaligt antal gånger. Men annars ska jag "bara" vara moster. Få se nu då när det beger sig..
Valet av rubrik och tema till detta inlägg passar ypperligt ihop med de nya produkterna jag fått in på Cosy i slutet av förra veckan. Och nu får jag Peffanflashback. Nämligen då jag utbildade mig till lärare och gick auskulteringsåret i Vasa hamnade vi att göra upp lektionsplaner för varje lektion vi skulle hålla. Den skulle då vara indelad i minst tre avdelningar: 1) en fading-in fas, som skulle föra in eleverna på ett smidigt och listigt sätt på 2) själva temat för dagen och slutligen en 3) fading out fas som skulle knyta ihop säcken. Alla faser skulle tidsbestämmas och detta skulle antecknas i planen. Tyvärr var det ju så att det många gånger inte var så lätt att hitta på en smart inledning på några få minuter och vartefter klockan tickade på blev steget bara mindre mellan fading in och en åsnebrygga. Och det är just en sån där super åsnebrygga jag ska göra nu. Nämligen i förra veckan fick jag in en massa nya KLOCKOR! Ni fattar : I väntans tider- klockor. Wau! Vilken smidig övergång! Hur som helst dessa klockor anlände byn i förra veckan och finns strax också inne på webshoppen:


En minimalistisk klocka med endast de nödvändiga beståndsdelarna som behövs för att man ska kunna kalla mojängen för en klocka. VAD klockan visar får man gissa själv...


Klockan för den wanna be intelligenta eller för den som har compact living. Kombinerad klocka och bokrad. Här är det nog också lite gissningscentralen som gäller vad gäller tiden. Ni som besökte bostadsmässan i Vasa förra sommaren kanske såg den här där, den fanns på en hylla ovanför en dörr i ett av husen.Och till sist en skojig köksklocka där t.om visarna består av en kniv och en gaffel. Lite annorlunda kanske.
Kom ihåg Mor lilla mor på söndag! I nästa inlägg lite morsdagstips. Ha det gött!