lördag 25 juli 2009

E vi inte framme snart?
Jag måste bara öva öronen lite. I morgon far vi nämligen på familjesemester. Ni vet en sån där som i reklamen låter så ljuvlig och romantisk. Hela familjen tillsammans i en bil i en hel vecka. Jojo alla som försökt även en kortare tid vet ju nog att glorian faller ganska snabbt ner på sned. Hur som helst. Nu far vi i. Via Stockholm, Skara, Göteborg till Legoland. Och på hemvägen via Köpenhamn till Astrid Lindgrens värld. Håhå. Men det SKA bli bra. Jag hoppas ju förstås kunna gå i lite inredningsbutiker i Köpenhamn och bli sååååå inspirerad, tur att tjejen i huset är lite intresserad av dylika saker också. Gubbarna parkerar vi på en parkbänk utanför.
Jag hoppas kunna bjuda på lite bilder i nästa inlägg.
Butiken och webbutiken är öppen som vanligt i nästa vecka.

Tjuvtitt...

Är ni nyfikna på höstens Cultsaker? Då ska jag bjuda på en liten smygtitt på bilder från Cults hemsida.. Gracilisserien kommer i en ny klappagrötsfärg:och den nya höstserien heter Paisley.Serien har influenser från Ryssland.Under våren har vi kunnat se paisleymösntret inom klädmodet och till hösten är det dags att ta in det i hemmet. En pump med mönstret på kommer under hösten. Jag har den beställt men eftersom den finns i begränsad upplaga så är det bara att hoppas att den även hittar hit. Lila blir hett i höst.
Jag har fått höstens stora katalog till affären så välkommen in och bläddra och bli inspirerad. De små kundkatalogerna man kan ta hem kommer senare i höst.

fredag 24 juli 2009

Lite nytt

har det kommit de senaste dagarna. Några nya klockmodeller


Och lite annat smått å gottTack och lov att det började regna nu då det har varit så kvavt hela dagen!

fredag 17 juli 2009

Coola

är de nya korten som lanserades till tomatkarnevalen och som nu också finns på Cosy. Man kan väl kalla dem "de nya Närpeskorten" eftersom de allra flesta onekligen har att göra med vår huvudnäring. De är alla försedda med mer och mindre lustiga funderingar:

Korten är framtagna av den lokala reklambyrån Reflex Consulting och det är närpestjejen Johanna Nyberg som fotat dem. Korten kostar 1€ st och hela settet med 12 olika kort kostar 8 €.

fredag 10 juli 2009

Regn ute, regn inne..

regn i hjärtat, regn i sinnet.

Det här kunde vara en dålig vers till nåt poetiskt sammanhang, men tyvärr är det precis så här jag känner nu just. Vi har nämligen haft besök av Mållgan. Ja, det måste vara han som varit hos oss och lämnat på vattenkranen i köket så att hela köksgolvet var som en insjö förra veckans tisdag. Ingen annan har gjort nåt nämligen.Och nej. Det här är inte bilder från nån krater i Afganistan utan vårt kök för tillfället. Golvet ska upp och bytas i köket. Och i kontoret. Och i hallen. Int blir man glad...
Ok. Man måste väl se det positiva i det hela.Man får ju en påtvingad renovering iform av nytt golv och tapeter. Alltid nåt. Lite slitet var det väl nog trots allt efter 9 år.

tisdag 7 juli 2009

Sommar och sol

även om den sistnämnda lyser med sin frånvaro. För att fira det förstnämnda är det nu fraktfritt på webbshoppen under juli månad för beställningar gjorda från Finland.

torsdag 2 juli 2009

TomatkarnevalDags för årets höjdpunkt i Närpes! I dagarna två ( eller egentligen under ett dygn lite drygt) sjuder city av liv och rörelse och humöret är på topp. Folk från när och fjärran kommer för att träffa gamla bekanta, bekantas bekanta och nya bekanta.
Cosy är också med i karnevalstämningen även om vi inte har något försäljningstält på själva marknadesplatsen. Butiken ligger ett stenkast från torget och där kommer vi att resa vårt allra egna tält. I det kommer det att bjudas smakprov på istéer och olika sylter och marmelader. Dessutom återkommer en succé från i våras: Cult Design outlet, denna gång en lite utökat version med förutom textilier också vaser, ljusstakar och annat smått och gott ur Cults utgående serier. Välkommen att fynda!
Välkommen också till daghemmet Päivis föräljningsplats på marknadsgatan. Där finns olika spännande inläggningar av tomat och gurka, tomatlimpor och andra fantastiskt delikata hembakade kakor och andra bakverk. Är du sugen på lite salt kan du mumsa på en laxsmörgås. Nam nam! Väl mött under karnevalen!

Och just ja: Butikens öppethållningstider under karnevalen:

Fredag kl. 10- 23
Lördag 10- 18