onsdag 29 april 2009

Sista dagarna...

med Cult Designs outletvaror. Nu finns ännu chansen att fynda textiler till kanonpriser! Nedan exempel på kuddar som endast kostar 13e styck. ( innerkudden inkluderat).Många fina löpare, också de 13€ styck. Löparna är av modell längre, dvs man kan sätta två "åt fel håll" så blir det fyra tabletter:


Som grädden på moset ännu några snygga panelgardiner för 19 € ( 2 längder):
Välkommen att fynda! Kanske mor lilla mor får en kudde i år?

torsdag 23 april 2009

Goda nyheter!
Vi på Cosy firar vårens ankomst genom att ge 20% rabatt på alla varor nu torsdag-lördag (23.4-25.4, gäller endast i butiken, inte i webbshoppen). På lördagen dessutom ett extra jippo, där affärens fylls med en Cult design outlet avdelning med textilier. Nu finns alltså chansen att skaffa en kudde eller en löpare för en billig peng till din "gamla" cult designserien. På lördagen har vi öppet extra länge, ända till klockan 16. Ta gärna del av de andra jippona som ordnas i staden, tex. Carisma kläders modeshow i grannhuset!
Passa nu på att skaffa presenterna till vårens och sommarens fester, yrkesexamen, studentexamen, konfiramtioner och bröllop...
Välkommen!


p.s. svaret på förra inläggets gåta:

Bilden föreställer ett alldeles underbart sängöverkast med mönster. Storlek: 2,20*2,50 m.


söndag 19 april 2009

Dagens gåta...


I dag tänkte jag att vi skulle börja med lite hjärngymnastik. Vad kan detta vara? Det är en av de nyare sakerna på Cosy nu just. Svaret kommer i nästa inlägg!

Förra veckan plockade Johanna och jag fram våren. Efter att ha tittat på påsktuppar i närmare fem veckor måste jag medge att det var ganska skönt att arkivera dem som var kvar. Sen började operation omändring. Eftersom golvutrymmet på cosy inte direkt är överdrivet stort, blir det fort så att minsta lilla omändrings skapar ett kaos i butiken. Visst, vi som jobbar i det anser väl nog att det är ett ordnat kaos, eftersom vi någorlunda vet vad vi tänker komma fram till (oftast i allafall), men för en besökare i butiken kan det nog vara en smärre chock vissa dagar, speciellt som i förra veckan då vi bytte i säsongutrymmet mitt i butiken och i skyltfönstret SAMTIDIGT. Nu tror jag att vi börjar ha det någorlunda under kontroll igen. En tid i alla fall.

Våren ja. Jippiii. Nu börjar det bli dags. De första penséerna& violerna dyker upp i affärerna och de är ju alldeles underbaara. En sån härlig förklick mot det gråa och livlösa som förvåren ändå är.Alldeles innanför dörren på Cosy har jag planterat två plantor i en korg från danska Madley och satt mossa runt. Ovanför den har jag hängt upp en liten welcome skylt från samma firma och vips skapades ett litet blickfång att bli glad av. Och har ni förresten märkt hur underbart dessa blommor luktar, jag menar doftar? ( Lite svårt ibland det här med dialekter, här i Närpes låftar allt, oberoende om det är gott eller illa...)

Vårtema, ja. Nu har grodorna fått kvacka fram ur gömmorna. Det finns flera olika varianter att välja på, den här som är en oljelykta tycker jag är helcool:Den jättepopulära oljekulan från förra sommaren har också gjort entré igen. Liksom i fjol finns den även nu i tre storlekar.Ett stort antal krukor finns nu också för de första vår/sommarblommorna
Själv tycker jag denna uppsättning är jättesnygg:


Den ska alltså hängas mot en vägg. Det finns en variant med bara en kruka också. Bland annat penséer står sig fint mot zink, tex. de här planteringsbaljorna.


I zink finns också dessa utrjusiga trädgårdsverktyg, som säljs i set om tre:

Sen är det bara att hugga i. Alla vet vi ju att det finns en hel del att stå i så här på våren innan trädgården och allt är i skick. Det värsta är kanske allt damm som flyger och far och sätter sig överallt. Speciellt i bilen. Och det är ett fenomen som tycks irritera i alla åldrar. Min lille son Hugo, 3 år, tyckte det var dags för en grovrengörning av sin bil idag så vips åkte dammsugaren fram:


och noga skulle det göras. Ni vet det där med bilar och i synnerhet traktorer är heliga saker hos vissa.
Med detta önskar jag er alla en bra arbetsvecka! Hoppas hoppas att det blir soligt...

tisdag 7 april 2009

Snart är det påsk!

Äntligen är det dags för påsk! För mig har alltid påsken varit startskottet på våren och i år har vi verkligen fått vänta länge på det! Men se nu! Våren är ju alla lökväxters tid och finns det nåt mysigare är påskliljor och pärlhyacinter? I butiken har jag planterat lite tete a tetare i en väggkorg som man kan ha ute, användbar hela sommaren. Precis lika snyggt skulle det vara med violer eller penséer i denna:


En lök har vi också planterat i ett litet sött glas från Krasilnikoff. Detta glas finns i två varianter, denna med ring runt midjan där man med fördel kan plantera nån lökväxt. I den andra varianten utan ring kring midjan ryms ett värmeljus:


Pärlhyacinterna har här hamnat under en fin kunga krona:Mer inspiration inför påsken:Så gott folk. Ni har väl tankat och ansat kvasten inför helgens strapatser? I kväll tror jag att jag ska ge min kvast en rundsmörjning. Vi syns väl på Blåkulla?

lördag 4 april 2009

Mycket nytt på byn!

Nu har jag igen inte skrivit på ett tag så nu har det hunnit komma in en hel del till affären, från flera olika ställen, danska och svenska. Var ska man nu börja? Om vi nu börjar med det nödvändigt onda, smutstvätten, finns nu en jättemysig tvättpåse för de skitiga strumporna:Sen raskt över till nåt roligare. En hel del nya glasvaror har kommit, tex. den här maffiga skålen på fot. Den kunde kanske användas som dopfunt. Kanske nån har nåt dop på gång inom en snar framtid ( och nu menar jag ingen speciell syster eller nåt sånt, hehe...)
I samma serie finns också två glasburkar med lock, en högre, smalare och en lägre bulligare:Ett fint nyckelskåp:


Och en jättegullig evighetskalender i plåt med en urgullig kille på :
Det märks att våren är på ankommande också på Cosy ( äntliiiiiigen!) En hel del trädgårdsrelaterade produkter har också kommit: Flera kronor, den första är stor, även om det inte kanske syns på bilden. Den är betydligt större än den jag hade ifjol även om det ser ut att vara samma modell:


Modell nummer två kan även användas som huvudbonad vid nåt bättre fest.

Det kan hända att det behövs ett snöre runt halsen men det är smällar man får ta...
Flera andra blomstöd har kommit in, redo att sättas på en kruka så får växten klätterstöd.

Och det bästa till sist, detta maffiga växthus:

En evigt grön konserverad krans, dock för innebruk. Den ska fuktas på med en sprayflaska en gång i veckan stod det och inte förtäras ( om nån nu kom på den tanken...)Oljelamporna har utökats med denna gulliga groda:

Till sist ännu "tags" på ren svenska. Små etiketter i plåt med budskap som kan användas i stället för ett paketkort eller som en extra dekoration på paketet.


Allt detta finns nu också på webbshoppen.
Så gott folk, nästa vecka är det påsk. I nästa inlägg lite påskinspiration! Ha det bra!