onsdag 11 februari 2009

Supertisdag!

... har det visst hetat nån gång i politiksammanhang. Nu kan man nog säga att det var en supertisdag på Cosy igår också. Jag fick leveranser från ett flertal leverantörer och ska berätta lite om vad som kom en i taget nu.

Först fick jag nya tvålar av ett ny svensk leverantör som heter Klockargården. (Jag kunde inte låta bli att beställa av dem med tanke på att 3/4 av vår familj heter Klockars i efternamn...)
Det kom tre stycken tvålsorter, som alla är naturtvålar. Vad är skillnaden mot en "vanlig" tvål?

Enligt Klockargårdens hemsida är kommersiella tvålar ofta inte tvål i traditionell mening, utan en kemiskprodukt som innehåller tvättaktiva tensider. Tensiderna kan vara miljöovänliga och många av oss tål inte dem.. Många gånger så känner man direkt hur uttorkande de är. I de fall som det faktiskt är tvål har tillverkaren vanligtvis tagit bort det naturliga glycerinet som bildas under tvålprocessen. Det naturliga glycerinet gör att huden kan ta till sig fukt. Glycerinet är en dyrare produkt än själva tvålen därför tas den bort för attsäljas på sidan om till produktion av crémer och lotions. Fetterna i kommersiella tvålar är oftast ett fåtal, billiga och av mycket lägre kvalitet än vad som krävs för att få användas till mat.

Enligt Klockargårdens filosofi så ska man inte använda hudvårdsprodukter som man inte kan äta! Därför har Klockargårdens tvålar det naturliga glycerinet kvar och tillsammans med många olika vårdande oljor och fetter gör det hela skillnaden. För visst är det skillnad!

Klockargårens tvålar är överfettade (det finns oljor kvar i tvålen) med härliga oljor som vårdar huden. Helt naturligt krymper tvålarna med tiden. Vatten avdunstar och tvålen blir hårdare, drygare och helt enkelt bättre!

Burksymbolen, 12 månader, betyder att tvålen håller i minst ett år efter att man börjat använda den. Oanvänd håller den i flera år.Tvålarna har ett band om "magen" med text och bild. Vikt ca 120 gram. Alla våra produkter är handgjorda i Bergslagen och dofter och färger är godkända, av kosmetisk kvalitet. Tvålarna är också registrerade hos läkemedelsverket i Sverige.

De tvålar som kom var:

1. Verkstadstvålen.

Mörk tvål med citrus som löser fett effektivt!

Den ska nu den största (=äldsta) smutsgrisen i vår familj få testa!


2. Kökshjälpen.




Mörk tvål som doftar kaffe och vanilj!

3. Hundschampootvål


Ljus tvål utan färgämnen som gör under för päls och hud! Doftar härligt friskt och rent!


Sen tog jag också in tvättnötter. det har ju skrivits och pratas mycket om dem. För inte så länge sen (nåja det var kanske i november) var det ett helsidereportage om dem i Vasabladet, men tyvärr kom jag ju aldrig mig för att riva ur sidan. Så här ser de ut:



SAMU Tvättnötter är en obehandlad naturprodukt som växer vilt på höjderna av Himalaya i Indien. Nötterna innehåller det naturligt rengörande ämnet Saponin som frigörs från nöten vid temperaturer från 30 grader och över. Tvättnöten kan användas vid färg-,vit- och handtvätt ( 30-95 grader), även på silke, linne och ull. Vid maskintvätt används 6-8 tvättnötter (halvor) i medföljande tvättpåse. Tvättnötterna kan också användas vid allrengörning(diskning, våttorkning, golvrengörning mm.), vid skydd av plantor mot ohyra och vid kropps/hårvård. Tvättnötterna är exemplariska för allergiker.


Förutom de här tvålarna kom också nya större doftljus i glasburk med lock. Innehåller paraffin, bivax och doftoljor.Ljusen brinner i ca 40 timmar och nästan helt rent. Fördelen med ljus i glas är at det blir mycket smält vax och det gör att doften frigör sig lätt. Doften är kraftfull och håller hela ljusets livsläng.

Dofter:
1. Fånga en dröm:






Kvinnlig exklusiv doft som attraherar alla! Lila färgad.


2. Havsgudens




Så fräscht doftande med en manlig touch att den kan vara lätt beroendeframkallande! Havsblå.

3. Syren.



Syren i mängder. Helt enkelt ljuvligt! Blå.


4. Uppfräscharen.



Vitt! Eliminerar röklukt och andra mindre trevliga dofter.

De här produkterna läggs också in på webshoppen vid tillfälle.
I morgon presenteras andra nya produkter.



1 kommentar:

alegni sa...

vilka härliga produkter du fått in!
själv tål jag inte starka dofter, så jag får vara väldigt försiktig med allt från tvålar till fuktighetskrämer till doftljus. parfym eller annan väldoft kan jag överhuvudtaget inte använda :(