torsdag 5 mars 2009

Det kacklade till...

.. och in flög hönan Henrietta och landade med en duns.



Den kaxiga hönan förtjänar en ordentlig entré. Det är naturligtvis frågan om Cults påskserie som intagit Cosy de senaste dagarna. På bilden ett stort godisägg med gracilismönster, som vaktas av Henrietta. Håller nyfikna fingrar borta!
Henrietta finns också på påskmanschetten:

Henrietta fick också sällskap av Kjell Kyckling ( Jo, han heter faktiskt så...)




I dessa passar förutom vanliga värmeljus även de nya pigga citrongula ljusen:


Nytt för i år är påskserien i retrostil, i fräck citrongul/grå/ svart färg:


Hönan Polly finns i två storlekar. Den är ju nog en året-runt-höna då den inte är så speciellt påskig. Förra veckan fick jag den lilla, snart kommer också den stora hönan.

Annat som kommit in är den nya change ljusstaken Changedeco. Den kommer egentligen in med en mörklblå manschett på men jag har plockat bort den så får man själv välja manschett man vill ha:


(på bilden till vänster, det övriga kommer lite senare i vår).

Runtomkring finns plats för dekorationssand, snäckor, godis eller vad som helst. Tips! Sätt en Henrietta manschett i mitten och så påskgräs runt. Snyggt!

Sen några nykomlingar i växtbranschen, först en flugtrumpet som passar i en 10*10 kruka:




Och sen en snittblomma i form av en vallmo:




Cult Design har fått mycket beröm för sina naturtrogna blommor och dessa är inget undantag.

Det var nu ungefär det som hänt på leveransfronten. Jag väntar in lite saker till järnsidan i dag, så det finns väl skäl att återkomma.


På projektfronten rör det på sig. Nummer ett börjar bli avklarad, dvs översättningen av webshoppen till finska. Snart finns det alltså möjlighet att shoppa på finska också via hemsidan. Då är det dags att börja jobba intensivt med projekt nummer två, en produkt jag tror starkt på.
Projekt tre är ännu hemligt, eftersom det kan bli en "bledär". Men den idéen tror jag också på
(konstigt skulle det nu vara annars då jag engagerar mig i det)

På hemmafronten finns projekt nummer 4. Dottern ansåg att hon började vara för stor för sina Emil tapeter och ska nu få nya svart/vit/limefärgade (!). Så nu drar vi tapeter allt efter humör
( av förekommen anledning kommer vi mycket sällan på det humöret) . Men då vi kommer igång ordentligt drar vi tapeter med racerfart, stora flak i storlek av ett frimärke i gången... Finns det nån där ute som har nåt bra kotikonsti hur man får bort tapeter från en vägg som inte är målad under? Medlet från tapetboden hjälper liiiite, men inte så mycket att man skulle se fram emot att gå och skrapa frimärken. Har nån något tips????

2 kommentarer:

alegni sa...

ni borde kanske bara ha tapetserat ovanpå den gamla tapeten...
fast jag ska väl hålla truten. tapeter hör nog inte till mitt expertområde ;)

Anonym sa...

Vi brukar spruta vatten på tapet och vänta en stund tills tapeten har dragit åt sig å sen skrapa bort den gamla tapen med en spakelspade.. Men på dessa ställen har det varit målat under. Prova, kanske det går..