torsdag 26 februari 2009

Håhå

Man skulle ju kunna tro att jag gått i ide eller åtminstone snöat in då det aldrig kommer några uppdateringar på denna blogg. Det är så att det är mycket på gång nu på många fronter. Min vana troget jobbar jag ju LITE på ALLA så det går långsamt fram. Det här är projekt som i dagens läge ligger utanför Cosys verksamhet, men så småningom är tänkt ska komma med. Mera om detta då det blir aktuellt.
En anledning till att jag inte bloggat så mycket om butiken är att det varit väldigt lugnt på leveransfronten en tid, men då vi går in i mars kommer det att braka loss, har jag en känsla av. Väntar in mycket gejjor då. I går eftermiddag dök det upp en och annan pippifågel då Cults påskprodukter flög in. Dessa skriver jag om i nästa inlägg plus att det kommer på webshoppen inom en snar framtid.
TILL SIST VILL JAG PÅMINNA OM SPORTLOVSLOTTERIET VI HAR DENNA VECKA. I POTTEN 3 ST PRESENTKORT( 30+20+10 €). LYCKA TILL!

onsdag 18 februari 2009

Nya ramar!

I går kom de då äntligen. Ramarna jag beställde mera av på mässan i Helsingfors. Det är alltså fråga om de populära skolfotoramarna med plats för skolkorten under grundskoltiden. I ramarna medföljer en klisterlapp med orden kouluvuoteni/mina skolår/ my school years. Den här gången tog jag in en liten enklare ram och på det sättet blir priset lägre för hela systemet. För det är ju korten och barnens utveckling som är huvudsaken, inte en prålig ram, eller hur? Nu finns ramarna i vitt och i svart, den svarta med nötta kanter.Förutom dessa kom också ett set med lite mindre ramar med texten A star is born/ you and me/ amor vincit omnia.
Dessa kommer upp på webshopen inom kort.


fredag 13 februari 2009

Affari - I like!

Sista delen i min ofantligt spännande följetong Supertisdag i Näsby city kommer nu och då kommer vi till en riktig favvo. En stoooor låda med saker kom från Affari i tisdags. Affari står för mycket järntrådsarbeten, men av en lite finare,smalare sort än vad t.ex Madam Stolz har. Det kom en del skålar och kippor i olika format; höga, låga, avlånga....


Och det här kan man tex ha dem till:
Också en trevlig ljusboll i luffarslöjd kom, den kan man antingen ha hängande eller att stå på ett bord, då den har små fötter under. För ett värmeljus.
Affari står också för lite mera robusta saker, t.ex saker i gjutjärn, här en trearmad ljusstake:Förutom den här finns också enarmade ljusstakar, en femarmad och små krukor som är fina att ha en liten växt i:Blommor/plantor kan med fördel också sättas i de här otroligt fina krukorna i hamrad aluminium. De kom i två storlekar, det här är den mindre:


Fantiserade att tex någon örtplanta skulle vara superfint i de här.
Med följande trådhjärta, även det från Affari..., önskar jag er alla en riktigt fin Vändag. Kom i håg att njuta av det underbara vintervädret! Tjingeling!

torsdag 12 februari 2009

Mera nytt...

... eller fortsättningen på supertisdagen. Samma dag som Klockargårdens tvålar kom in kom nämligen också produkter från en annan ny leverantör, nämligen franska Lothanique.


Familjeföretaget grundades redan 1920 av mormoder till de nuvarande ägarna Dominique och Denis Vogade. Sortimentet består av en värld full av dofter från Provence. Jag valde dock att koncentrera mig på en doft, le bouquet de Lili, och tog in flera produkter ur samma serie:


Produkterna i denna serie har en underbart fräsch doft av nytvättat och rent med doftnoter från frukt och blommor. Nu finns följande produkter på Cosy:


Handkräm i en gammaldags tub. Innehåller hela 20% sheasmör.


Rumspray för uppfräschning av mindre angenäma dofter i hemmet. Sprayen kan sprayas direkt ut i luften, men det känns lite onödigt där allt faller ner till golvet. I stället rekommenderas att man sprutar på ett litet tygstycke eller dylikt för en längre effekt.


Bad & Duschkräm.Doftljus i en vacker förpackning.Samt en mycket dekorativ och väldoftande tvål, varför inte som värdinnegåva, eller i "finwc:et"?

Jag fick också tvålar från en annan av Lothantiques serier:
I den här serie kom tvålarmed doft av hallon/svartvinbär, fresia och iris/pensé. Oj det sistnämnda fick mig att börja längta efter vårens första söta penséer. Snaaaart är de här!


Till sist ännu en organisk och ekologisk produkt med arganolja. Arganoljan kommer från Nordafrika där den används i samband med hammambad. Oljan är extra mjukgörande för torr hud och sägs ha en föryngrande effekt... (jojo, de vet ju nog vilka argument de ska föra fram för kvinnor...)


Hur som helst är Bio-serien härlig, doften är ljuvlig utan att bli för stark. På Cosy finns nu bad och dusch gel som är förpackad i en fin och mysig jutevävspåse.

Dessa produkter ligger snart ute på webshopen också....

Nästa gång ska jag berätta om de underbart underbart härliga sakerna jag fick från Affari. En av mina favoritleverantörer, måste jag säga. Trådslöjd trådslöjd... Mmmmm.

onsdag 11 februari 2009

Supertisdag!

... har det visst hetat nån gång i politiksammanhang. Nu kan man nog säga att det var en supertisdag på Cosy igår också. Jag fick leveranser från ett flertal leverantörer och ska berätta lite om vad som kom en i taget nu.

Först fick jag nya tvålar av ett ny svensk leverantör som heter Klockargården. (Jag kunde inte låta bli att beställa av dem med tanke på att 3/4 av vår familj heter Klockars i efternamn...)
Det kom tre stycken tvålsorter, som alla är naturtvålar. Vad är skillnaden mot en "vanlig" tvål?

Enligt Klockargårdens hemsida är kommersiella tvålar ofta inte tvål i traditionell mening, utan en kemiskprodukt som innehåller tvättaktiva tensider. Tensiderna kan vara miljöovänliga och många av oss tål inte dem.. Många gånger så känner man direkt hur uttorkande de är. I de fall som det faktiskt är tvål har tillverkaren vanligtvis tagit bort det naturliga glycerinet som bildas under tvålprocessen. Det naturliga glycerinet gör att huden kan ta till sig fukt. Glycerinet är en dyrare produkt än själva tvålen därför tas den bort för attsäljas på sidan om till produktion av crémer och lotions. Fetterna i kommersiella tvålar är oftast ett fåtal, billiga och av mycket lägre kvalitet än vad som krävs för att få användas till mat.

Enligt Klockargårdens filosofi så ska man inte använda hudvårdsprodukter som man inte kan äta! Därför har Klockargårdens tvålar det naturliga glycerinet kvar och tillsammans med många olika vårdande oljor och fetter gör det hela skillnaden. För visst är det skillnad!

Klockargårens tvålar är överfettade (det finns oljor kvar i tvålen) med härliga oljor som vårdar huden. Helt naturligt krymper tvålarna med tiden. Vatten avdunstar och tvålen blir hårdare, drygare och helt enkelt bättre!

Burksymbolen, 12 månader, betyder att tvålen håller i minst ett år efter att man börjat använda den. Oanvänd håller den i flera år.Tvålarna har ett band om "magen" med text och bild. Vikt ca 120 gram. Alla våra produkter är handgjorda i Bergslagen och dofter och färger är godkända, av kosmetisk kvalitet. Tvålarna är också registrerade hos läkemedelsverket i Sverige.

De tvålar som kom var:

1. Verkstadstvålen.

Mörk tvål med citrus som löser fett effektivt!

Den ska nu den största (=äldsta) smutsgrisen i vår familj få testa!


2. Kökshjälpen.
Mörk tvål som doftar kaffe och vanilj!

3. Hundschampootvål


Ljus tvål utan färgämnen som gör under för päls och hud! Doftar härligt friskt och rent!


Sen tog jag också in tvättnötter. det har ju skrivits och pratas mycket om dem. För inte så länge sen (nåja det var kanske i november) var det ett helsidereportage om dem i Vasabladet, men tyvärr kom jag ju aldrig mig för att riva ur sidan. Så här ser de ut:SAMU Tvättnötter är en obehandlad naturprodukt som växer vilt på höjderna av Himalaya i Indien. Nötterna innehåller det naturligt rengörande ämnet Saponin som frigörs från nöten vid temperaturer från 30 grader och över. Tvättnöten kan användas vid färg-,vit- och handtvätt ( 30-95 grader), även på silke, linne och ull. Vid maskintvätt används 6-8 tvättnötter (halvor) i medföljande tvättpåse. Tvättnötterna kan också användas vid allrengörning(diskning, våttorkning, golvrengörning mm.), vid skydd av plantor mot ohyra och vid kropps/hårvård. Tvättnötterna är exemplariska för allergiker.


Förutom de här tvålarna kom också nya större doftljus i glasburk med lock. Innehåller paraffin, bivax och doftoljor.Ljusen brinner i ca 40 timmar och nästan helt rent. Fördelen med ljus i glas är at det blir mycket smält vax och det gör att doften frigör sig lätt. Doften är kraftfull och håller hela ljusets livsläng.

Dofter:
1. Fånga en dröm:


Kvinnlig exklusiv doft som attraherar alla! Lila färgad.


2. Havsgudens
Så fräscht doftande med en manlig touch att den kan vara lätt beroendeframkallande! Havsblå.

3. Syren.Syren i mängder. Helt enkelt ljuvligt! Blå.


4. Uppfräscharen.Vitt! Eliminerar röklukt och andra mindre trevliga dofter.

De här produkterna läggs också in på webshoppen vid tillfälle.
I morgon presenteras andra nya produkter.fredag 6 februari 2009

Follow your heart ...
Lämpligt med tanke på förra inläggets tema kom igår en ny sändning med väggord, bland annat den här ovan med texten Follow your heart. Den finns i två varianter, den här där hjärtat är grått och så en där hjärtat är vinrött.Många har intresserat sig för väggorden och är lite nyfikna på dem så jag tänkte repetera lite vad väggord är för nåt. ( Har nog skrivit om dem i ett tidigare inlägg också).

Väggord är texter utskurna i självhäftande vinyl som lätt sätts upp på väggar, möbler, lådor, dörrar, kakel, glas, golv med mera. I matt färg ger väggord ett målat intryck.
Väggord fäster allra bäst på släta underlag. Men det går att sätta väggord på strukturerade underlag som till exempel tapetväv, råspont, betong, putsad murstock. Du behöver dock skrapa fast väggorden väldigt ordentligt och noggrant för bästa resultat. Väggordet kan också sitta utomhus, men det bör vara plusgrader vid montering av väggord för att klistret på vinylen ska kunna aktiveras.I paketet medföljer anvisningar hur du sätter upp ditt väggord.

När du inte längre vill ha väggordet uppe eller ska det byta till ett annat, så är det bara att dra bort vinyltexten bokstav för bokstav. Väggorden kan inte monteras igen efter att man tagit ner dem, eftersom texten lätt skadas. Väggord kan tas bort från målade väggar, vinyltapet och lackade ytor utan att skada väggen. Rekommenderas dock att man drar bort texten försiktigt och medvetet. Däremot så skadas papperstapet om väggorden tas bort.

Det finns ett antal olika modeller av väggord på Cosy. I detta nu tex:


Finns i mörkros/ljusrosa och svart/grå.Carpe Diem "fånga dagen" finns i grått.


Kärleken övervinner allt finns med grå, vit och svart text.

Lycka finns med svart/grå text och med silver/guld text.
Nykomlingarna här bor en prinsessa/prins finns med svart text.

Underbar och älskad finns som här i svart och gråttTa dig tid att dofta på rosornas finns med vit, svart och grå text.

Less is sometimes more, önskan om välkomnande finns med svart text och att man ska känna sig som hemma med svart och vit text.

onsdag 4 februari 2009

Kärlek på jobbet...Oj, nu inser jag att det där lät lite tokigt! Vad jag menar är att det nu finns en liten vän/kärlekshörna på Cosy med saker som hör ihop med Vändagen/Alla hjärtans dag. Så här såg det ut i går, jag fyller på lite vartefter saker kommer. Jag har också satt in en kategori "alla hjärtans dag" på webshoppen.

Visste i förresten det här om vändagen?

Alla hjärtans dag ( ibland Vändag i Finland) är en temadag som firas den 14. februari varje år. Dagen har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin. Dessa uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Dagen kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14. februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet. Kopplingen till kärlek och romantik uppstod dock först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Under medeltiden uppstod i England och Frankrike så seden att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käreste. Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine".Senare på 1800-talet blev trycka och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar populära.
I Finland har vändagen uppmärksammats sedan 1987 , då den intogs i kalendern.

(Här ni märkt hur intelligent och allmänbildad man kan verka efter att google kom? )

Det här med vändagen har kritiserats att vara alltför kommersiell. Personligen tycker jag att det är roligt att bli ihågkommen och uppmärksammad en dag, lika roligt som det är att komma ihåg och uppmärksamma. Och det är ju faktiskt inte sakens penningmässiga värde som spelar roll!

Ett fint sätt att uppmärksamma vändagen är också att t.ex delta i Finlands Röda Kors frivilliga vänarbete . Se mera om detta här


tisdag 3 februari 2009

The boxes are back!


Fick idag in en ny sändning av de otroligt snygga knäckeboxarna i ek. Också Folklore serien fick tillökning i form av kudden och den vita vasen med vitt folkloremönster.+ en hel del annat nytt...