torsdag 25 september 2008

Skolfotografitider...

Vi som har barn i skolåldern vet att det lite här och var nu vankas skolfotografering. Man minns med visst vemod den egna skoltiden då man var uppklädd till tänderna inför denna dagen D, frisyren polerad och på plats. Men ändå lyckades man få till nåt obegripligt flin eller någon rolig min då man själv var i tur av förevigas. Men det är kanske det som är poängen och charmen med det hela. Att man egentligen är helt naturlig och inga levande Pepsodent- reklampelare.
Sedan får man hem fotografierna och byter energiskt med sina kompisar. Men vad händer sedan? Kanske man hör till den noggranna kategorin som snabbt och fosigt klistrar in sina foton i ett album. Eller så är man som jag: sätter korten i en låda för att veta var man har dem , då man SNART skall sortera. Och högen växer... Och snartet skjuts fram.
Nu har dock Hannas kommit med en, i mitt tycke, helt genialisk produkt; skolfotoramen:




I ramen finns plats för 9 kort, ett för varje grundskolår. Texten: Kouluvuoteni, mina skolår, my school years kommer också med som man kan klistra in under den nedersta raden. Sen är det bara att fylla på vartefter och följa med hur barnet utvecklas. Toppenbra, eller hur?
Några ramar finns ännu kvar på Cosy, så skynda, skynda ....

Inga kommentarer: