fredag 12 september 2008

zink zink zink, underbara zink

finns det gott om på Cosy Living. Ni vet det där underbara gammaldags materialet som har en härlig grå färg. Det finns krukor, hängare, strutar och ljuslyktor... och baljor för att kunna ta det mysiga fotbadet efter en lång arbetsvecka:





Jag har även en minibalja för den lilla fotbadaren, men då ska nog han eller hon ha skonummer 16, typ. Vi andra storfotare kan ju ha den som tvålkopp. Eller varför inte sätta lite mossa i och sticka ner ett blockljus, Voila en enkel och snygg ljusstake!

Zinkbaljorna är också ypperliga som planteringskärl utomhus och speciellt nu i hösttider då blomsteraffärerna vimlar av blommor i varma toner,den ena vackrare än den andra. Höstastrar, bollkrysantemer, cyklamen eller som här prydnadskål:



Inte för att förglömma den underbaraste höstblomman av dem alla, ljungen. Den varma vinröda färgen står sig fint mot den lite kalla zinkfärgen, eller hur?



Snyggt va? Det fina med zinkprodukterna är att det är ett ganska billigt material. Det i kombination med att det på hösten finns massor med gratismaterial ute i naturen(mossa, lingonris och olika kvistar med bär på tex) gör att det inte alls behöver bli någon förmögenhet att göra det höstmysigt hemma på trappan!

Nu kom just Matkahuolto -killen med det första lasset från danska Madam Stolz. Säkert finns där också en del nya godingar i zink. Dags alltså att ta en djupdykning bland kartongerna!
God fortsättning på denna härliga fredag!

Inga kommentarer: